top of page

IDEAAL//

Gerechtigheid voor vrouwen die gebruik hebben gemaakt van Biocell borstimplantaten

Bureau Clara Wichmann streeft naar een betere maatschappelijke en rechtspositie van vrouwen in Nederland. Daarnaast zijn ze medestander in het bestrijden van alle vormen van genderdiscriminatie, ongelijkheid en stereotypering. Want dit moet op veel terreinen nog worden verbeterd. Het voeren van rechtszaken en bijvoorbeeld het veranderen van wet- en regelgeving is een mogelijkheid om dit te realiseren. Want één gewonnen zaak kan al gevolgen hebben voor een veel grotere groep mensen, bijvoorbeeld voor bijna alle vrouwen in Nederland.

Wij mochten werken aan een zaak waarin Bureau Clara Wichmann, met steun van Stichting SVS en Meldpunt Klachten Siliconen, een schadevergoeding eist van het bedrijf Allergan voor vrouwen die gebruik hebben gemaakt van Biocell borstimplantaten. Iedere vrouw heeft namelijk recht op veilige producten en goede zorg en de Biocell implantaten kunnen vrouwen ernstig ziek maken. Door deze implantaten lopen vrouwen de kans op om een vorm kan kanker te krijgen die ze anders nooit zouden kunnen krijgen. Bureau Clara Wichmann wil dat hiervoor een schadevergoeding wordt betaald en start een collectieve actie tegen Allergan.

Door middel van de campagne ‘We zijn met 60.000’ probeert Bureau Clara Wichmann hier aandacht voor te vragen en een krachtig geluid te laten horen. 60.000 gedupeerden is een gigantisch aantal. 

Onze rol

Firma Twist mocht voor Bureau Clara Wichmann de campagne ‘We zijn met 60.000’ ontwikkelen. Firma Twist bedacht de strategie van de campagne, deed de creatie, bracht het juiste netwerk bij elkaar en verzorgde het overall projectmanagement.

bottom of page