top of page

Firma Twist breidt uit!

Bij Firma Twist zijn we dagelijks bezig met het realiseren van maatschappelijke idealen. Er moet nog een hoop gebeuren, en daarom zijn we aan het groeien. Met trots presenteren wij dan ook onze nieuwe werknemer: Max Wolf! Omdat we zelf ook een hoop idealen hebben vroegen we hem: wie ben je en welke idealen zou jij willen realiseren?


Een idealistische muziekliefhebbende Nijmegenaar “Zo’n zes jaar geleden ben ik voor mijn studie communicatiewetenschap naar Nijmegen verhuisd. Mijn liefde voor deze stad groeit met de dag en dat proces lijkt niet echt te stoppen dus ik zit hier nog wel een tijdje. Inmiddels ben ik dus zes jaar verder en heb ik een politicologie master bemachtigd in de richting gender, gelijkheid, diversiteit en inclusie in de politiek waarmee ik een hoop goeds hoop te gaan doen in de wereld. Als ik daar niet mee bezig ben vind je me vooral bezig met het ontdekken van nieuwe muziek. Met liefde draai ik playlists in elkaar voor elke gelegenheid en leef ik eigenlijk standaard met een koptelefoon op mijn hoofd.


Waarom Firma Twist? Wat me aantrok aan Firma Twist is dat het zo’n jonge en ambitieuze organisatie is waar veel ruimte is voor nieuwe ideeën. Daarnaast doen ze een hoop verschillende projecten op een tal van onderwerpen. Dat maakt het extra leuk omdat je zo niet alleen bijdraagt aan de onderwerpen die je zelf interessant vindt. Je wordt geprikkeld om breder te kijken dan dat. Dat vind ik tof.”


Het ideaal voor Max: een maatschappij zonder genderrollen Een paar jaar geleden is er een fascinatie ontstaan voor genderrollen en de manier waarop ze onze maatschappij beïnvloeden. Toen ik erachter kwam dat ik zelf net zo beïnvloed wordt als iedereen door de manier waarop we tegen gender aankijken wist ik eigenlijk meteen dat ik het anders wilde. Vanaf onze geboorte tot onze dood worden ons keuzes, gedrag en verwachtingspatronen opgelegd die voortkomen uit ons bij de geboorte vastgesteld geslacht. Ik vraag me dan vooral af: ‘wat als we dat idee helemaal loslaten en iedereen helemaal vrij laten?’. Ik denk dat je dan een hele vrije, open en creatieve maatschappij krijgt waar iedereen een stuk gelukkiger is. Mijn steentje daaraan bijdragen lijkt me fantastisch. De wereld een klein stukje beter achterlaten dan hoe ik hem aantrof is dan ook mijn doel.”


Welke kennis neem je mee? Tijdens mijn opleiding heb ik veel geleerd over hoe de politiek werkt en wat intersectionaliteit is. Heel veel verschillende sociale categorieën zoals seksuele voorkeur, leeftijd, etniciteit blijken samen te hangen op verschillende onderwerpen. Zo is het al een grote uitdaging om als transgender persoon je plekje in de wereld te bemachtigen, maar als zwart transgender persoon is dat nog een stuk lastiger. Met die kennis moet je niet problemen al te veel relativeren, maar het is goed om je bewust te zijn van het feit dat ongelijkheid door iedereen anders wordt ervaren. Als je je daar bewust van bent kun je problemen veel sneller integraal aanpakken bij de kern.


Hiervoor heb ik stage gelopen bij de Tweede Kamerfractie van GroenLinks, dat was een ontzettend bijzondere ervaring. Het gevoel dat je samen met je collega’s je best doet om de wereld een stukje beter te maken zorgt voor saamhorigheid. Als je met je werk dan ook nog eens mooie dingen teweeg brengt, dan ben ik een gelukkig mens. Dat is dan ook precies waarom ik bij Firma Twist ben gekomen, om een bijdrage te leveren aan het omzetten van mooie idealen naar werkelijkheden.


Comments


bottom of page