top of page

Firma Twist zoekt een stagiair communicatie en redactie

om samen nog veel meer idealen te realiseren.


Firma Twist helpt bedrijven om van hun idealen werkelijkheid te maken. Want veel organisaties wíllen maatschappelijke issues wel aanpakken, maar weten niet hoe. That’s where we - and you! - come in. Wij bijten ons vast in (verander)strategieën, communicatie en stakeholdermanagement. Met een dosis daadkracht en een netwerk waar je U tegen zegt.


3x ja?

Ben jij op zoek naar een allround meewerkstage in de richting van communicatie/ content/redactie? Wil jij aan de slag met diverse maatschappelijke vraagstukken - van kunnen meedoen op de arbeidsmarkt tot het realiseren van de gezondste generatie in 2040? Ben jij een ‘nieuwsjunk’ die houdt van schrijven? 3 keer ‘JA’? Dan ben jij misschien wel de stagiair die we zoeken.


Wat ga je doen?

We kunnen ons voorstellen dat je wilt weten hoe deze stage eruit gaat zien. Komt ie!


Voor 4 dagen per week voor een periode van minimaal 5 maanden ben jij onderdeel van Firma Twist en help je mee om van de idealen van onze opdrachtgevers werkelijkheid te maken. Hoe? Jij gaat inspirerende verhalen maken. Over onze projecten of over onszelf. Uit jouw laptop stromen bijvoorbeeld artikelen, blogs, webpagina’s en social posts.. Maar dat doe je niet alleen. Want de verhalen zitten meestal in het hoofd van een van de ’Twisters’ of in dat van onze opdrachtgevers. Aan jou de taak om die eruit te trekken, op papier te zetten en te verspreiden.


Je leert bij deze stageplek dus alles over websites en social media, en kunt je interviewskills ook verder verbeteren. En als jij nog andere leerdoelen hebt, dragen wij daar graag aan bij! Pak gerust de ruimte om nieuwe dingen te proberen en mee te denken over mogelijke kansen en projecten. Je bent echt onderdeel van ons team en wordt begeleid door een van onze ervaren ‘Twisters’.


Wie ben jij?

In één zin: een ondernemende, leergierige, zelfstandige, positieve, creatieve en doortastende student met interesse voor maatschappelijke vraagstukken. Als je ook nog een paar (veel?) vinkjes in de lijst hieronder kan zetten, ben jij misschien wel onze ideale kandidaat. Jij:

 • bent student, bijvoorbeeld in de richting van communicatie, journalistiek, politicologie of sociologie (met de ambitie om de communicatie in te gaan);

 • kunt goed en foutloos Nederlands schrijven;

 • vindt het heerlijk om ingewikkelde materie te vertalen naar toegankelijke communicatie;

 • bent actief op social media en weet hoe dit werkt;

 • volgt het nieuws actief en weet links te leggen naar jouw projecten (bijv. in blogs en social media berichten);

 • bent flexibel en niet te beroerd om taken op te pakken die niks met je stage te maken hebben - taxi spelen, een filmset opbouwen…We zijn tenslotte een team;

 • hebt interesse in - of kunt - video's en andere creatieve content maken (vinkje? Bonuspunten!)

Vinkjes zijn leuk en aardig, maar...

Natuurlijk vinden we het belangrijk wat je kunt, maar toen we in 2019 begonnen met Firma Twist hebben we één belangrijke regel gesteld: we werken alleen met leuke mensen. Dat doen we nu nog steeds. Dus het belangrijkste is dat we een klik hebben! Daarnaast houden we vast aan een paar voor ons belangrijke waarden: initiatief nemen, flexibel zijn en doen wat je belooft.


Wat bieden we?

Allereerst mag je bijdragen aan prachtige, maatschappelijke projecten, maar dat is pas het begin. Want jij komt werken en leren bij Firma Twist. In een jonge, gedreven organisatie waar verandering de enige constante is. Dat betekent veel kansen en afwisseling! We vinden het fijn als je regelmatig (op in overleg afgestemde momenten) op kantoor bent, maar uiteraard kan thuis of op een andere voor jou fijne plek werken ook. Je krijgt de ruimte om jezelf te ontwikkelen én te werken aan jouw eigen idealen.

Nog even de kleine lettertjes:

 • Een stagevergoeding van €750 per maand (op basis van 4 dagen);

 • Een gezellige en inspirerende werkplek;

 • Een leuk team;

 • alle kopjes koffie, thee, water en broodjes die je nodig hebt om te BAMBAMBAM’en!

Solliciteren, bam bam bam!

Ben je enthousiast geworden? Dan ontvangen we graag voor 19 november je cv en (beknopte) motivatie (in het Nederlands). We zijn daarbij heel benieuwd welke ideaal jij graag werkelijkheid zou willen maken! En waarvan jij in je werk/opleiding echt blij wordt en waarvan echt niet. Daarnaast horen we graag wanneer jij zou willen starten met je stageperiode.


Stuur jouw sollicitatie naar cynthia@firmatwist.nl.


Comentários


bottom of page