top of page

Let's Twist: Meet Esmay Winkelhorst

Een enorme zoektocht naar haar droombaan heeft onze nieuwe aanwinst Esmay Winkelhorst afgelegd. Totdat zij erachter kwam dat ze niet per se hoeft te kiezen. “Ik kan meerdere projecten tegelijk doen! Daar haal ik voldoening en vrijheid uit.” En met deze mentaliteit stapt zij een nieuw avontuur in en gaat ze aan de slag als project- en communicatiemedewerker bij Firma Twist.


Na jaren bij verschillende commerciële organisaties gewerkt te hebben, heeft Esmay er voor gekozen om verder te gaan als zelfstandig ondernemer. “Een echte uitkomst!” Ondanks dat zij het jammer vindt dat ze die stap niet eerder heeft gezet. “Soms is uit je comfortzone stappen ook best spannend. Ik heb wel echt geleerd om naar m'n (onderbuik)gevoel te luisteren. Als iets spannend is, maar je gevoel zegt 'YES’ dan moet je gewoon gaan!”

Zoektocht

“Na een studie aan de Hogere Hotelschool in Maastricht begon mijn grote zoektocht. Ik heb jaren in de horeca gewerkt maar daar merkte ik dat mijn vriendinnen en vrienden een heel ander leven leefden dan ik. Zij hadden kantoorbanen en vrije avonden en weekenden en ik dacht: dat wil ik ook! Dus van daaruit ben ik op zoek gegaan naar een baan met wat vastere werktijden. Zo heb ik voor een aantal commerciële organisaties gewerkt, voornamelijk in de zakelijke dienstverlening. Ik merkte dat het menselijke gedeelte mij heel erg aansprak. Ik was dat natuurlijk al gewend vanuit de horeca. Ik vind het in contact zijn met mensen een heel belangrijk onderdeel van werk.”

Grote stap

“Mijn laatste baan was bij een grote vastgoedorganisatie, daar werkte ik als accountmanager. Dat was weer iets heel anders. Maar wat ik merkte in mijn banen is dat ik snel verveeld was. In het begin ga je er vol voor, je leert van alles maar na een tijdje kende ik het trucje wel. En dat vond ik dan minder spannend. Mijn ouders zijn beiden ondernemers. Mijn moeder heeft een camping in Frankrijk gehad en mijn vader heeft een eigen bouwbedrijf. Het ondernemersbloed stroomt dus wel door mijn aderen. Toen gaf een goede vriendin van mij het advies: “Ga eens voor jezelf beginnen.” En toen dacht ik: ‘Weet je wat: ik zet deze stap. En ik ben hier heel blij mee! Ik leer steeds vaker naar mijn gevoel te luisteren, even mijn hoofd uit te zetten.”

“Ik ben een enorm bezig bijtje. Je ziet mij niet zo snel op de bank Netflixen. Ik vind het heel leuk om creatief bezig te zijn. Zo kan ik zo de naaimachine pakken en ga ik dingen maken, of ik ga fietsen, wandelen en ook uit koken haal ik veel energie.”

Waarom Firma Twist?

“Ik vind het zo tof dat Firma Twist twee jaar geleden is ontstaan vanuit drie enthousiaste vrouwen die een heel duidelijk ideaal voor ogen hebben. Ik heb lange tijd gewerkt in de commerciële sector en had vaak het gevoel dat ik wat miste, maar kon m'n vinger er niet echt op leggen. Nu weet ik dat dat het menselijke/maatschappelijke aspect is. Voldoening uit je werk halen en aan het einde van een werkdag echt het gevoel hebben dat je je steentje hebt bijgedragen aan een betere wereld.”

Het ideaal van Esmay: een transformatie in het aanbod van lesstof op basis- en middelbare school

“Ik vind het heel belangrijk dat er een transformatie in het aanbod van lesstof op de basis- en middelbare school wordt gemaakt. Je leert nu wat de hoofdstad van Botswana is en de stelling van Pythagoras, maar wanneer gebruik je dat in je latere leven nog? Ik denk dat je kinderen veel beter kunt begeleiden op het gebied van zelfontwikkeling om ze zo een stevige basis voor hun volwassen leven te kunnen bieden.”

Wat zou jouw superkracht zijn als je er eentje mocht kiezen?

“Als het zou kunnen dan zou ik de tijd af en toe letterlijk stil willen zetten. Ik betrap mezelf er vaak genoeg op dat ik vaak in het verleden of in de toekomst leef. Ik probeer mezelf er bewust op te sturen om meer in het nu te leven en echt te genieten van alles wat er om me heen gebeurt. Door te mediteren of te wandelen gaat me dat steeds beter af. In mijn geval zou het heel fijn zijn om de tijd af en toe stil te kunnen zetten!”


Comments


bottom of page