top of page

Meet the team: Cynthia Talen

Bij Firma Twist werken we iedere dag aan het realiseren van maatschappelijke idealen. Er moet nog een hoop gebeuren en als bedrijf zijn we aan het groeien. Daarom hebben we weer een nieuwe aanwinst in ons team, die wij met trots aan jullie willen voorstellen: Cynthia Talen. Als ondernemende alleskunner zal zij ons ondersteunen. “Een jasje dat mij perfect past”, zo zegt ze zelf. Lees snel verder waarom dat jasje Cynthia zo perfect past!


Manusje van alles

“Na een studie commerciële economie begon de grote zoektocht naar ‘Wie ben ik? Wat wil ik met mijn leven?’ Ik besloot dat gewoon maar beginnen met werken voor mij de beste optie was. Dan kon ik het vanuit daar wel uitzoeken. Na het zien van een advertentie in de krant, ging ik bij een startup werken. Het begon met de telefoon opnemen, maar breidde snel uit tot afspraken inplannen en facturen sturen. Ik werd daar een soort manusje van alles. Op die manier ben ik in de human resources kant opgerold. Na wat omzwervingen ben ik in 2002 voor G-Star als HR Operations Manager gaan werken en daar ben ik zo’n zestien jaar gebleven. Dat was een hele leuke en vooral leerzame ervaring.”


Kinderen ondersteunen

“Na zestien jaar bij G-Star nam ik de bewuste keuze om te stoppen met werken. Ik vond dat er ruimte moest komen voor nieuwe energie; voor mezelf, maar ook in het bedrijf. Ik wilde mij richten op de ontwikkeling van mijn tweeling, die inmiddels al vijftien is, en hen begeleiden bij de route van de basisschool naar de middelbare school. Ik wilde dat echt van dichtbij meemaken. Er gebeurt zoveel in de ontwikkeling van een kind, zeker in die periode. Volgend jaar doen ze eindexamen en staan ze veel meer op hun eigen benen. Ik denk ook dat het voor mijn kinderen echt belangrijk is geweest en dat ze er veel aan gehad hebben dat ik in die tijd zo dichtbij stond.”


Enorme rode zebra

“Naast mijn werk, partner en kinderen haal ik veel energie en rust uit schilderen. Ik zat maar de hele dag naar die kantoormuren te kijken en ik dacht: ik wil iets doen, iets maken, met mijn handen bezig zijn. Het is allemaal begonnen met een schilderij voor de geboorte van een kind van een dierbare. Maar dat is nu verder uitgebreid tot een een enorme rode zebra die bij vrienden aan de muur hangt. Toen ik een tijdje gestopt was met werken, ben ik meer gaan schilderen. Ik haal hier mijn rust uit. Het is een goede manier om je hoofd op een andere manier te gebruiken. Je bent creatief bezig maar je bent ook even weg van de dagelijkse perikelen. Ook geeft het veel voldoening. Ik vind het heerlijk om resultaat te zien. Ook in mijn werk.”


Waar kunnen we jou ’s nachts voor wakker maken? “Een enorme pan mosselen met een stokbroodje, op een terras in de zon. Daar kan je me ’s nachts echt voor wakker maken. Ik heb een aantal keer geprobeerd om mosselen thuis te maken, maar op een terras of in een restaurant zijn ze toch wel echt het lekkerst. Dan heb je de hele ambiance en sfeer mee.”


Waarom Firma Twist?

“Ik vind de maatschappelijke kant heel interessant, ook omdat het eerder in mijn werkende leven erg ver van mij af heeft gestaan. Dat was een wereld die voor mij nog geheel onbekend was, maar mij altijd heel erg intrigeerde. Firma Twist opende mijn ogen. Ook vind ik de drive van het team om iets in beweging te krijgen heel bewonderenswaardig.

Bij Firma Twist ben ik de ‘ontzorger’. We noemen het ook wel een ‘ondernemende alleskunner’. Dat staat ook met mijn HR achtergrond dicht bij mij. Een jasje dat mij perfect past.”


Het ideaal van Cynthia: betere ondersteuning in de route van school naar werk “Ik denk dat er een betere brug gemaakt moet worden voor kinderen in de transitie van (middelbare) school naar het werkende leven. Hier mist echt een goede handreiking. Ik weet dat er projecten zijn die dit aspect proberen te verbeteren. Maar ik denk dat het nog niet genoeg is. En dat dit echt beter kan. Want hoe weet je nou als je zo jong bent wat je wil en waar je heen moet? Dat weten er echt maar een paar! Ik heb het geluk dat ik dit tijdens mijn loopbaan mocht onderzoeken. Maar die luxe is er nu niet meer. Die zoektocht is nu een stuk lastiger. Ik denk dat er op dat gebied nog heel veel te winnen valt. En ik denk (en vooral hoop) dat dit ideaal te realiseren valt. Het zou zoveel schelen voor die kinderen.” Wat zou jouw superkracht zijn als je er eentje mocht kiezen? “Ik zou het zo te gek vinden om overal verstand van te hebben, zodat je altijd mensen kan helpen. Soms ben je niet de juiste persoon, maar op andere momenten kan je je zo machteloos voelen als je graag iemand wil helpen of iets wil oplossen, maar het gewoon niet kan. Ik zou zo graag de kracht hebben dat je iemand die in een bepaalde situatie zit kan helpen en beter kan maken. Omdat je daarmee diegene of een groter geheel heel erg helpt. Een échte alleskunner dus.”


Comments


bottom of page