top of page

Niet vullen maar voeden

Niet vullen maar voeden. Wijze woorden in deze tijd van overdaad.


Laten wij nu binnenkort een paar dagen vrij zijn en het voornemen hebben om de innerlijke mens eens flink te gaan voeden. Met een fijne mix van vakgerelateerde zaken en inspiratie in het algemeen.


LEZEN

// Herman Toch & Ann Maes - The positive Sum - beter voor mij + beter voor de wereld

‘Vandaag moet je niet langer kiezen tussen ‘ik’ en ‘wij’. (...) Ondernemingen worden socialer. Organisaties worden ondernemender. Omdat ze willen. Omdat ze moeten. Omdat het een voorwaarde is om succes te realiseren. Omdat overleven anders (te) moeilijk wordt. Omdat het een basisvereiste is om talent, aandacht en investeringen aan te trekken en te houden.’

Hier te bestellen en Ron van Es schreef er deze

mooie review over.


// Practice of Purpose (Engels) - Expanding a brand’s capacity to grow with social purpose

This project was created to help close the gap between the potential of social purpose and the actions of marketing leaders. The goal is not just to inspire, but also to enable the integration of social benefits into brands. However, more brands with purpose will only happen if there is more growth through purpose.

Therefore, the focus of this work is on identifying and describing practices associated with successful purpose-based brands and programs. The report concludes with four purpose execution models.

Lees hier het hele rapport.


// Mayke van Keep & Sybrig van Keep - Issuedenken - echte bazen maken impact

Een boek over het inspelen op maatschappelijke issues. Hoe kun je als organisatie de kans kunnen grijpen om je reputatie te verstevigen aan de hand van maatschappelijke kwesties. (hier te bestellen)


// Dirk de Wachter - de kunst van het ongelukkig zijn

Streven naar het geluk als levensdoel is een vergissing. Streven naar zin en betekenis, daarentegen, is waar het leven om draait. (hier te bestellen)


LUISTEREN

// ‘Professor Podcast’ Marvin Jacobs heeft in deze lijst de beste podcasts van 2019 op een rij gezet. Wij voegen hier graag nog Lessen voor een rijker leven aan toe. Als je terug zou kunnen gaan in de tijd, welk advies geef je je jongere zelf voor een rijker leven? En natuurlijk de podcast die wij voor WOMEN Inc. gemaakt hebben Komt een mens bij de dokter, met (vaak schrijnende) verhalen uit de spreekkamer.


KIJKEN

// Voor de Ommekeer is een platform dat mensen uit verschillende disciplines en maatschappelijke sferen bij elkaar brengt om na te denken over de grote veranderingen van deze tijd. Bekijk hier vele inspirerende interviews.

// IDFA is net achter de rug maar hier kun je online meer dan 700 documentaires bekijken.


BEZOEKEN

En alvast voor op de kalender voor volgend jaar:

// Trendrede 2020/30 - 14 januari in Pakhuis de Zwijger

Gaan we in de jaren 20 implementeren wat we de afgelopen tien jaar allemaal hebben bedacht? Oude systemen verzetten zich heftig, maar het nieuwe krijgt steeds meer ruimte en massa. Wat betekenen overvloed, gelijkwaardigheid en verbinding de komende 10 jaar? Met Tom Kniesmeijer, Carolien van Beekhoff, Christine Boland, Freija van Duijne, Brian Kragtwijk, Marc de Roo, Hilde Roothart en Farid Tabarki. Voor (

meer info en aanmelden kijk hier.


// Esther Perel - on relationeel intelligence at work - 29 April in Het Concertgebouw

World-famous psychotherapist Esther Perel will speak about one of the most vital, and simultaneously one of the most overlooked aspects of modern work: relational intelligence.


Voor meer info en aanmelden kijk hier.Enjoy en hebben jullie aanvullingen? Mail ons graag! bambambam@firmatwist.nl


Comments


bottom of page