top of page

Zaïre had idealen, en dat mochten ze weten ook.

Als het kinderdagverblijf mijn moeder opbelt, weten ze niet helemaal hoe ze het nieuws moeten brengen. ‘Tja.. mevrouw Krieger, we zouden het fijn vinden als u Zaïre tijdens de Sinterklaas periode niet naar het dagverblijf brengt. Ze is nogal, storend?’ De jonge Zaïre begreep niet waarom de Zwarte Pieten op school zo erg op haar tantes leken, en begon vervolgens vragen te stellen. Dit kleine vuurtje ging van vragen naar opstand, de rest van de groep kinderen wilde vervolgens ook niets meer met het figuur te maken hebben. ‘Zaïre gaat helemaal nergens heen,’ antwoordde mijn moeder.

Ik ben nu inmiddels 24, ben bijna klaar met mijn bachelor Internationaal Recht, en ben freelance journaliste en Spoken Word Artiest. Ik ben vanaf januari 2020 de nieuwe stagair bij Firma Twist, en zoals jullie kunnen lezen net als Firma Twist, nogal een ‘slasher’, dus ik voel me helemaal thuis. 


Als ik eerlijk ben, is het verwerken van idealen tot de praktijk iets wat ik nu vaak mis. Het voelt vaak alsof ik vandaag de dag veel zeg, schrijf en rijm, en te weinig doe. Ik hoop bij Firma Twist te leren hoe je dit het beste kan doen, maar vooral, hoe kunnen we anderen helpen om dit te doen? Ik ga de komende weken interviews afnemen met verschillende mensen, van jonge filmmakers tot oude barista’s, van bekende ondernemers, tot onbekende activisten, om erachter te komen hoe deze mensen hun idealen hebben vertaald naar de realiteit. Hopelijk vind ik dan ook mijn eigen kleine vuurtje terug.

Kommentarer


bottom of page