top of page

BEDTIJDVERHALEN VOOR REBELSE MEISJES

IDEAAL//

Samen het bijzondere normaal maken en het normale bijzonder

ROSE stories is een organisatie van culturele veelvraten. De ene keer maken ze een boek, dan weer een theatervoorstelling, film, podcast of een talkshow. Per verhaal kijken ze hoe die het beste de wereld ingebracht kan worden. ROSE stories gelooft in de kracht van verhalen. Verhalen laten ons voor even in andermans schoenen lopen en dromen over andere werekelijkheden. Ze helpen ons bij het vormen van onze identiteit en bepalen mede ons wereldbeeld.

ROSE Stories en Firma Twist brachten in maart 2020 de Nederlandse versie van de bestseller Good Night Stories for Rebel Girls uit, met daarin de verhalen van honderd inspirerende Nederlandse vrouwen van toen en nu. Van Annie MG Schmidt tot Sifan Hassan. Een door ons samengestelde Raad van Inspiratie keek mee op de inhoud van het boek. De verhalen werden geschreven door een collectief van 16 vrouwelijke auteurs en de 100 illustraties zijn door maar liefst 47 verschillende vrouwelijke kunstenaars gemaakt!

Om het boek mogelijk te kunnen maken zetten we een crowdfunding op waarbij binnen een maand ruim 2.500 boeken verkocht werden. Voor elk verkocht boek van de eerste druk ging 1 euro aan een organisatie die zich inzet voor vrouwen en meisjes in Nederland (WOMEN Inc., Plan International Nederland, De Bovengrondse, S.P.E.A.K. en Stem op een vrouw).

bottom of page