top of page

ROSE stories en Firma Twist starten crowdfunding voor Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes


Amsterdam, 24 augustus 2020

Na het overweldigende succes van de bestseller Good Night Stories for Rebel Girls, hebben ROSE stories en Firma Twist de handen ineen geslagen voor de realisatie van de Nederlandse versie van het bijzondere boek. 100 inspirerende, bijzondere verhalen over Nederlandse vrouwen van toen en nu: van Anouk Teeuwe tot Mata Hari en van Audrey Hepburn tot Khadija Arib. Vandaag starten zij de crowdfunding om de productie van het boek mogelijk te maken.


Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes - 100 bijzondere Nederlandse vrouwen is een verzameling van honderd verhalen over buitengewone Nederlandse vrouwen. Rolmodellen die tegen de stroom in gaan, hun eigen pad kiezen en durven zijn wie ze willen zijn. Rolmodellen die essentieel zijn in het doorbreken van, diepgewortelde en traditionele, stereotypen over hoe mannen en vrouwen zich horen te gedragen en (jonge) kinderen inspireren om groots te dromen.


Collectief van schrijvers en illustratoren

De verhalen worden geschreven door een collectief van geweldige auteurs. Naast hoofdauteur Maria Lam, zullen onder andere Dido Michielsen, Astrid Sy, Lara Nuberg, Najiba Abdellaoui, Sun Li en Elle van Rijn enkele verhalen voor hun rekening nemen. De verhalen worden voorzien van pakkende illustraties door onder andere Lara van Winsen, Tess Semin, Mylo Freeman, Fatinha Ramos, Nazrina Rodjan, Ikram el Messaoudi, Sarah van Dongen, Gertie Jaquet en Silvia Celiberti.


Hard nodig

Als meisjes zes jaar zijn denken ze al dat ze minder slim zijn dan jongens. De rol van media is bij het vormen van het zelfbeeld van kinderen groot. Slechts 13% van de moeders in kinderboeken heeft een betaalde baan, dat is bijna 6x minder dan in werkelijkheid. En van alle experts in de media is 77% man en 23% vrouw. Juist voor jonge meisjes is het belangrijk om die stereotypes te doorbreken en hen te voeden met beelden en verhalen die anders zijn. Het boek Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes voorziet in die verhalen.


Steun een goed doel

Voor ieder verkocht boek doneren ROSE stories en Firma Twist één euro aan een goed doel dat zich inzet voor vrouwen en meisjes in Nederland, te weten WOMEN Inc., S.P.E.A.K., De Bovengrondse, PLAN International Nederland en Stem op een vrouw. De koper bepaalt naar het welk doel de euro gaat.


Boeklancering op 8 maart 2021 - Internationale Vrouwendag

Als er 2.500 boeken worden verkocht tijdens de crowdfunding kan het boek daadwerkelijk geproduceerd worden. De officiële boeklancering staat gepland op 8 maart 2021, Internationale Vrouwendag. Dan worden ook de boeken die tijdens de crowdfunding zijn aangeschaft verzonden naar de kopers.


Koop nu alvast jouw exemplaar van Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes - 100 bijzondere Nederlandse vrouwen en maak de productie mogelijk! Je koopt al een exemplaar voor €20,95 (incl. afdracht aan het goede doel, verzendkosten en btw).


Comments


bottom of page