top of page

Vacature: Content Creator / Schrijftalent

///// Deze vacature is inmiddels vervuld \\\\\\

Firma Twist wil nog veel meer idealen realiseren

En zoekt daarom een Content Creator / Schrijftalent (32 u p/w)


Bij Firma Twist barsten we van de plannen en ambities, net als onze opdrachtgevers. Wij adviseren allerlei bedrijven over het realiseren van hun maatschappelijke idealen. Dat doen we door het ontwikkelen en het inzetten van (verander)strategieën, communicatie en stakeholdermanagement. We zijn op zoek naar een Content Creator / Schrijftalent om ons team te versterken.Waarom wil jij deze baan?

Je vindt het leuk om mee te bouwen aan een groeiend bedrijf. Je gaat graag aan de slag met allerlei maatschappelijke thema’s, omdat je die zelf ook belangrijk vindt. Samen met je gedreven collega’s breng je Firma Twist en onze opdrachtgevers een stap dichter bij hun idealen. Van een meer inclusieve arbeidsmarkt tot de circulaire economie, van onderwijs tot gezondheidszorg en van ‘humanizing business’ tot onze eigen Ideale(n) Diners (en nog vééél meer).


Wie zoeken we?

Toen we in 2019 begonnen met Firma Twist hebben we één belangrijke voorwaarde gesteld: we werken alleen met leuke mensen. Dat doen we nu nog steeds. Dus het belangrijkste is dat we een leuke klik hebben. Daarnaast vinden we het fijn als je ongeveer 3 jaar werkervaring hebt en dat je energiek, ondernemend, georganiseerd, creatief en assertief bent. Type ‘niet lullen, maar poetsen’. Of zoals wij dat zeggen: Bam Bam Bam. Je hebt natuurlijk een scherpe pen, vindt het leuk om je in verschillende maatschappelijke vraagstukken te verdiepen, en om dat te vertalen naar communicatie (in de breedste zin van het woord) en content. Je bent een fijne gesprekspartner, zo een waar mensen graag hun verhaal aan vertellen. Je ziet niet alleen kansen en mogelijkheden, je grijpt ze ook.


We geloven erg in de kracht van een divers team en zoeken naar iemand die net weer een andere (culturele) achtergrond en ervaring heeft dan wij, zodat we elkaar aan kunnen vullen.


Wat ga je doen?

Je collega’s zijn ijzersterk in het ontwikkelen van verander- en communicatiestrategieën, in het schrijven van een manifest of een storyhouse en in het ontwikkelen van concepten. Jij vertaalt dit naar diverse soorten en vormen van content, waaronder inspirerende artikelen, interviews en social posts van Firma Twist of van onze opdrachtgevers. Je bedenkt leuke creatieve formats en kan die zelf, of in samenwerking met een specialist, ontwikkelen en uitrollen. Je kan je goed inleven in je doelgroep en past je boodschap en tone-of-voice daar met gemak op aan. Je kent je weg in de online wereld, vindt het leuk om je gesprekken te mengen en onderwerpen te monitoren. Je bent op de hoogte van (de laatste) ontwikkelingen en trends en denkt mee over kansen en mogelijkheden. Je werkt zelfstandig, maar nooit alleen. In ieder project werk je samen met collega’s en met externe bureaus en/of freelancers.


Jouw rol (voor Firma Twist, én voor onze opdrachtgevers):

 • Je ontwikkelt creatieve formats voor content (zoals interviews, video, reels, stories, podcasts, fotografie, visuals en gifs)

 • Je maakt en onderhoudt contentkalenders/planningen (in lijn met communicatie- en wervingsplannen)

 • Je verzamelt proactief content voor de verschillende communicatiekanalen rondom de maatschappelijke idealen waarvoor je je gaat inzetten (in opdracht of vanuit Firma Twist zelf)

 • Je schrijft, plaatst en monitort social media posts (op diverse kanalen)

 • Je beheert de website-content (tbv eigen kanalen en die van communicatiepartners)

 • Je creëert en plaatst content rondom georganiseerde activiteiten voor diverse communicatiekanalen

 • Je creëert en activeert op LinkedIn een fanbase om deze verder te laten groeien rondom de maatschappelijke idealen /projecten waarvoor je werkt

 • Je monitort (inter)nationale debatten, reageert proactief op relevante discussies en online activiteiten


Wat bieden we?

Het mooiste is natuurlijk dat je gaat bijdragen aan prachtige, maatschappelijke projecten, maar dat is natuurlijk pas het begin. Want jij komt werken bij Firma Twist. Een gedreven team dat constant in beweging is. Dat betekent veel kansen, veel dynamiek en veel afwisseling! We hebben een heerlijk kantoor in Amsterdam waar je kunt werken, maar deels thuis of elders aan de slag mag natuurlijk ook. Je krijgt veel vrijheid en de ruimte om jezelf te ontwikkelen én te werken aan jouw eigen idealen.


Nog even de kleine lettertjes:

 • Je krijgt een contract voor (in eerste instantie) 7 maanden voor 32 uur per week;

 • Startdatum in overleg, maar liefst zo snel mogelijk;

 • Je krijgt een salaris op basis van aantoonbare kennis en ervaring tussen € 2.650 en € 3.250,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband

 • We vergoeden je telefoonkosten en je krijgt een top-laptop (in bruikleen);

 • Je krijgt 25 vakantiedagen op basis van een fulltime dienstverband. En de week rond kerst en oud en nieuw krijg je van ons cadeau.


Solliciteren, bam bam bam!

Ben je enthousiast? Dan ontvangen we graag voor 8 januari 2024 je cv en (beknopte) motivatie (in het Nederlands). Vertel ons in je brief graag waarom jij denkt dat je dé persoon bent die we zoeken, per wanneer je beschikbaar bent en van welk ideaal jij werkelijkheid wilt maken. Stuur jouw sollicitatie naar cynthia@firmatwist.nl.


Comments


bottom of page