top of page

We dit it! Of eigenlijk you did it! Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes gaat er komen.


In ruim een maand tijd werden door een crowdfunding maar liefst 2.500 exemplaren van het boek Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes - 100 bijzondere verhalen van Nederlandse vrouwen verkocht. Hierdoor kan het boek in productie. Het verschijnt op 8 maart 2021, internationale vrouwendag.


Wij de initiatiefnemers, ROSE stories en Firma Twist, zijn overweldigd door dit snelle resultaat. Chafina Ben Dahman, directeur van ROSE stories: “We wisten al dat er veel mensen echt fan zijn van het boek en graag willen dat er een Nederlandse versie komt, maar dat het zo snel zou gaan hadden we niet verwacht. We gaan nu in volle vaart door met de inhoud”.


Raad van inspiratie

In het boek komen de verhalen van 100 bijzondere Nederlandse vrouwen. Rolmodellen die tegen de stroom in gaan, hun eigen pad kiezen en durven zijn wie ze willen zijn. Het publiek had de mogelijkheid om vrouwen te nomineren en heeft hier massaal gehoor aan gegeven. Er zijn meer dan 400 inzendingen. De definitieve selectie van de 100 vrouwen die in het boek komen wordt gemaakt door ROSE stories die zich hierbij laat adviseren door een Raad van inspiratie die wordt gevormd door Farah Karimi, Marry de Gaay Fortman, Hanina Ajarai, Jannet Vaessen, Marian Spier en Jacqueline Prins.


Online voorverkoop

Het boek is nog steeds te koop via www.rebelsemeisjes.nl. Kopers krijgen het boek dan op 8 maart als allereerste op de deurmat en steunen een goed doel. Voor ieder verkocht boek doneren ROSE stories en Firma Twist één euro aan een goed doel dat zich inzet voor vrouwen en meisjes in Nederland, te weten WOMEN Inc., S.P.E.A.K., De Bovengrondse, PLAN International Nederland en Stem op een vrouw. De koper bepaalt naar het welk doel de euro gaat.


Verkoopprijs is €20,95 (incl. afdracht aan het goede doel, verzendkosten en btw).

Comments


bottom of page